Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Abetærte

Ingredienser
100 g smør
4 æg
4 dl sukker
2 dl mælk
6 dl hvedemel
3 tsk. bagepulver
4 tsk. vaniljesukker
4 spsk kakao
2 spsk vand

Glasur
1 pakke flormelis - Chokolade
2-3 spsk vand
2 tsk olie
2 dl flormelis
Lidt gul frugtfarve

Fremgangsmåde
En stor form, ca. 30x40 cm, smøres og drysses med rasp. Stil ovnen på 175°. Smelt smørret, og lad det køle af.

Pisk æg og sukker til det skummer. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i æggemassen. Tilsæt fedtstof og mælk.

Kom 2/3 af den lyse dej i formen, bland derefter cacao i resten af dejen. Kom den mørke dej i og træk en gaffel gennem dejen, så den færdige tærte får et marmoreret udseende.

Abetærte bages midt i ovnen i ca. 35-40 minutter.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Skær abens form ud, og smør glasuren på. Pynt med lakridssnører som mund, brunt krymmel som hår og lakridser som øjne.