Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Engelsk søsterkage

Ingredienser
250 g margarine el. smør
250 g sukker
400 g hvedemel
¼ l mælk
1 tsk. Vanillesukker
2 æg
1 ps. bagepulver
1 ps. Korender eller suckat og hakkede mandler

Fremgangsmåde
Bland melet med det brune bagepulver og si det. Rør margarinen blød, tilsæt lidt efter lidt sukkeret og rør det grundigt sammen.

Rør 1 æg i ad gangen ca. ½ min. Rør fedtstof-sukker-æggeblandingen til en jævn masse.
Tilsæt under omrøring skiftevis mel-brun-bagepulverblandningen med mælken.

Til sidst tilsættes korender, suckat og de hakkede mandler - og dejen piskes kort med en håndmixer på mellemste trin. Den tilberedte dej hældes i en bageform og glattes.

Over-/undervarme: Ca. 180 °C (forvarmet)
Bagetid: Ca. 75 min.

Check om kagen er færdig ved brug af en strikkepind - ta først kagen ud, når der ikke sidder noget dej fast på stikkepinden.  Lad kagen blive i formen 10 min. efter bagning. Tag den derefter op og lad den afkøle på en bagerist.

Tips
Engelsk søsterkage er velegnet til frysning. Hvis kagen allerede er blevet brun, men endnu ikke helt færdigbagt, kan man dække den til med bage- eller pergamentpapir.