Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Jordbærtærte

Ingredienser
100 g smør eller margarine
3 dl hvedemel
150 g marcipan
1 spsk vand

Fyld
1 1/2 dl piskefløde
3 blade husblas
2 pasteuriserede æggeblommer
1 dl lys sirup
250 g kvark
1 tsk vaniljesukker
1/2-1 l jordbær

Pynt
Citronmelisse

Fremgangsmåde
Hak fedtstof, mel og mandelmasse sammen. Tilsæt vand og ælt det hurtigt sammen. Stilles koldt 15 min. Stil ovnen på 175° C.

Tryk dejen ud i en tærteform på ca. 27 cm i diameter. Bages midt i ovnen i 20 minutter. Lad den afkøle.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Udblød husblasen i rigeligt, koldt vand. Pisk fløden stiv.

Æggeblommer og sirup opvarmes i vandbad under konstant piskning, til det bliver tykt.

Knug husblasen fri for vand, og rør den i æggecremen sammen med kvark og Vaniljesukker. Lad det afkøle, og vend det forsigtigt i den piskede fløde.

Kom fyldet i den kolde tærtebund. Skyl og nip jordbærrene. Læg dem oven på fyldet.

Pynt med citronmelisse.