Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Brød i bradepande

Ingredienser - 20 stk.
25 g fedtstof
4 dl vand
1/2 dl lys sirup
50 g gær
5 dl (420 g) rugmel
6 dl (300 g) hvedemel
1 tsk salt
2 tsk hakket pomeransskal

Fremgangsmåde
Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Hæld vand og lys sirup i. Opvarm til fingervarmt. Opløs gæren i den lunkne væske.

Bland rugmel, hvedemel, salt og pomeransskal i en skål. Hæld den varme lunkne væske i, og ælt dejen. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen klistrer.

Lad dejen hæve i 20 minutter. Stil ovnen på 225° C.

Ælt dejen på bordet, til den bliver smidig.. Smør en bradepande, og fordel dejen i den. Skær 20 firkanter i dejen med en kniv.

Lad dejen hæve yderligere 20 minutter. Bag brødet midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Dæk brødet med et klæde, og lad det afkøle på en bagerist.