Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Pitabrød

Ingredienser - 8 stk.
15 g gær
2 1/2 dl vand 20° C
400 g hvedemel
1 spsk. salt
1 spsk. olivenolie
1 spsk. lys sirup

Fremgangsmåde
Bland gær og vand i en stor skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt sirup og salt. Arbejd melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt i 10 minutter. Ælt olie i dejen.

Strø mel på bordet og ælt dejen godt. Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med smurt stanniol.

Lad den hæve i 1 1/2 time.

Strø mel på bordet, hæld dejen ud og del den i 8 lige store stykker, der formes til boller. Lad hvile i 5 minutter. Tryk bollerne flade og ovale ca. 1/2 cm tykke. Drys lidt hvedemel over og dæk med et viskestykke. Lad dem hæve i 20 minutter.

Varm ovnen til knapt 250° C og sæt en plade ind. Læg brødene på pladen og bag dem i 6 minutter. Lad brødene køle af på en rist, inden de pakkes i viskestykker. Pita brødene smager bedst lune.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Serveringstips
Pitabrødene kan fyldes med alt lige fra grøntsager og kød. Og er supergode i madpakken!