Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Pigrogger

Ingredienser - 1 stor/20 små
3 dl mælk
200 g smeltet smør eller margarine
1 æg
6 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 spsk lys sirup
1 dl revet ost

Fyld
500 g hakket kød, 2 hakkede løg, 1/2 dl mel, 2 tsk salt, 1/2 tsk peber, 2 spsk Brun Farin, 1 fed presset hvidløg, 2 spsk tomatpuré, 2 spsk fedtstof

Fremgangsmåde
Bland mælk, fedtstof og æg i en skål. Tilsæt mel, bagepulver, salt, sirup og ost.

Æltes sammen til en glat dej. Lad den hvile koldt i en plasticpose i 30 minutter.

Brun det hakkede kød, hvedemel og løg i fedtstoffet. Tilsæt krydderier, hvidløg og tomatpuré. Lad det køle af.

Rul dejen ud på køkkenbordet til en størrelse på 35x40 cm.

Læg fyldet på den ene dejhalvdel, og fold den anden halvdel henover. Pres kanterne sammen med en gaffel. Skær den overflødige dej væk. Stil piroggen koldt i mindst 15 minutter. Stil ovnen på 225°.

Piroggen pensles med sammenpisket æg og bages på ovnens nederste rille i ca. 40 minutter.

Hvis du i stedet vil lave små pirogger, skæres den udrullede dej i 20 firkantede stykker, og fyldet fordeles herpå. De klemmes sammen på samme måde som den store pirog og bages i 8-10 minutter ved 250°.

 Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.