Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Foccacia

Ingredienser - 15-18 stk.
4 dl vand
25 g gær
1/2 dl olivenolie
2 tsk salt
1 spsk. mørk sirup
1/2 - 1 dl friskhakkede krydderurter, f.eks. oregano, timian eller basilikum
2 1/2 dl durummel
6 dl hvedemel

Pensling og pynt
1/2 dl olivenolie, 1 fed revet hvidløg, 10 soltørrede tomater skåret i mindre stykker, 15-18 sorte, halve oliven, 2 spsk. pinjekerner, 1 spsk. flagesalt

Fremgangsmåde
- Brug evt. foodprocessor da dejen skal æltes længe.

Smuldr gæren i skålen og tilsæt vand og sirup. Rør til gæren er opløst. Tilsæt mel og krydderurter, og lad maskinen køre ved lav hastighed i 2-3 minutter. Olien blandes i , og dejen æltes yderligere i 10 minutter. Tilsæt saltet og ælt nu dejen ved høj hastighed, til den slipper skålens kanter, 5-8 minutter.

Pensl en bradepande med olivenolie og læg dejen heri. Pensl oversiden med olivenolie og dæk med plastfilm. Lad hæve i 2 timer. Strø mel på bordet, hæld dejen ud og skær den i tre længder, som hver skæres i 5-6 ligestore stykker. Læg dem på en plade med bagepapir.

Bland olivenolie og revet hvidløg. Lav fordybninger i dejen og pensl med olien. Tryk halve oliven samt et par stykker tomat i fordybningerne. Drys pinjekerner og flagesalt over.

Sæt pladen i en 250° C varm ovn og spray godt med vand. Bages i 8 minutter og køles af på en rist.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Brødene kan sagtens fryses. Frosne brød varmes et par minutter i ovnen inden serveringen.