Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Boller m/fyld

Ingredienser - ca 25 stk
50 g gær
4 dl lunken mælk
100 g flydende margarine
1 dl kvark
1 æg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl sukker
1 tsk kardemomme
Ca. 12 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Pensling
Æg

Fyld til æbleboller
ca. 100 g æblestykker
1 spsk. kanel
75 g marcipan

Fremgangsmåde
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt mælk, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, margarine, sukker, salt og kardemomme.


Bland bagepulveret og halvdelen af melet, og bland det i dejen. Tilsæt gradvis mere mel, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Bland ingredienserne til fyldet. Prøv fx:

• Æbleboller:
Bland ca. 100 g æblestykker med 1 spsk. kanel og 100 g revet marcipan

• Marcipanboller:
Rør 75 g Flor med valgfri smag med 75 g revet marcipan

Ælt blandingen sammen med 75 g margarine.

Rul dejen ud til en tynd plade, som skæres i 25 firkanter. Læg en skefuld fyld på hver firkant. Fold hjørnerne omkring fyldet, og læg bollerne på bageplader med sammenføjningen nedad. Lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250°.

Pensl bollerne med æg. Boller bagt med fyld bages midt i ovnen i 10-12 minutter.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.