Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Nøddetærte

Ingredienser
25 g smør
3 dl hvedemel
1 æggeblomme
2 spsk. Lyst Muscovado sukker
1/2 knsp. salt

Fyld
100 g blød nougat
2 dl lys sirup
1 dl Brun Farin
2 dl piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
100 g cashewnødder
100 g valnøddekerner
100 g smuttede mandler
100 g pistacienødder
Nødderne skal være USALTEDE

Fremgangsmåde
Bland ingredienserne til dejen. Lad dejen hvile i køleskab i 1 time. Tryk dejen ud i en smurt form drysset med sukker, ca. 25 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Skær nougaten i tynde skiver, og dæk bunden hermed.

Bland sirup, brun farin og fløde i en kasserolle, og varm det op, indtil det er tyktflydende.

Tag kasserollen af kogepladen, og tilsæt vaniljesukker, nødder og mandler. Hæld fyldet over dejen.

Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 1/2 time.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Serveres med letpisket fløde eller cremefraiche til.

Bagetip
Læg en lille klat sirup på kagefadet under tærten, så skøjter den ikke frem og tilbage, når der skæres.