Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Sarah Bernhardt

Ingredienser - 25 stk.
200 g marcipan
1 1/4 dl sukker
1 æggehvide

Fyld
1 spsk. Nescafé + 2 tsk. kogende vand
150 g smør/magarine
1 1/4 dl flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme

Pynt
100 g chokolade, hvid, lys eller mørk
1 spsk. olie
evt. 100 g finthakkede nødder, mandler eller kagepynt

Fremgangsmåde
Riv marcipanen og rør den med sukker og æggehvide.

Kom dejen i en sprøjtepose og tryk den ud i runde eller aflange kager på en plade med bagepapir.

Tryk dem til med fingrene, så kagerne får en glat jævn form.

Lad pladen stå i 30 minutter, inden kagerne bages midt i ovnen ved 175° C i ca. 12 minutter. Lad kagerne køle af på pladen.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Rør fyldet sammen. Smør eller sprøjt fyldet på kagerne. Sæt dem i fryseren i 15 minutter.

Smelt hakket chokolade og olie over vandbad. Dyp kagerne i chokoladen og derefter i hakkede nødder, mandler eller kagepynt.

Fyldet skal opbevares i køleskabet eller fryses.

Tilberedningstip
Alternativt fyld til kagerne: 200 g Philadelphia ost blandet med 1 1/4 dl flor med chokoladesmag, 1 tsk. Dansukker Vaniljesukker og 1 spsk. kakaolikør. Eller bland osten med 1/2-1 dl flormelis og 1 dl appelsinmarmelade.