Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Kanelsnegle

Ingredienser - ca. 45 stk.
150 g smør eller margarine
5 dl mælk
50 g gær
1/2 tsk salt
1 1/2 dl sukker
2 tsk stødt kardemomme
ca. 13 dl hvedemel

Fyld
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl sukker
1 spsk kanel

Pensling
Æg

Pynt
perlesukker

Fremgangsmåde
Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælk, og varm den op til fingervarmt. Gæren smuldres i skålen, og der tilsættes lidt af væsken. Omrøres, til gæren er opløst. Tilsæt resten af væsken.

Tilsæt salt, sukker, kardemomme og 2/3 af melet. Ælt dejen, til den er blank og smidig. Tilsæt yderligere mel, og ælt dejen igen, til den slipper skålens sider. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et klæde i 20-30 minutter.

Bland smør, sukker og kanel til fyldet.

Tag dejen ud på bordet, og ælt den smidig med lidt ekstra mel.
Del dejen i to dele. Rul hver del ud til en aflang plade. Bred fyldet ud på dejen. Rul den sammen, og skær den i mindre stykker. Kom stykkerne i papirforme, og stil dem til hævning under et klæde i 30 minutter.

Stil ovnen på 250°. Kanelsneglene pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker. Bages midt i ovnen i 8-10 min.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Sneglene afkøles på en bagerist, og dækkes med et klæde.

Alternativer til kanelfyldet
1) 100 g smør eller margarine, 1 dl sukker, 1 tsk vaniljesukker
2) 100 g smør eller margarine, 1 dl sukker, 1 spsk kardemomme
3) 50 g smør eller margarine, 125 g revet marcipan
4) 2 dl appelsinmarmelade