Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Jødekager

Ingredienser
5 dl hvedemel
175 g smør
1 1/2 dl sukker
1 æg
1 tsk. hjortetaksalt
1 æggehvide
3 spsk. sukker
1 spsk. kanel
50 g hakkede mandler


Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 200° C.

Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker, hjortetaksalt og et helt æg. Ælt det sammen til en dej.

Rul dejen tyndt ud og stik runde kager ud med et decilitermål eller et glas. Læg kagerne på en smurt eller bagepapirsklædt plade.

Bland kanel, sukker og hakkede mandler. Pensl kagerne med pisket æggehvide og drys mandelblandingen henover.

Jødekager bages midt i ovnen i 8-10 minutter

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.

Opbevaringstip
Hvis du vil undgå, at småkagerne bliver bløde, kan du lægge et par sukkerknalder i dåsen. Sukkeret suger eventuel fugt til sig.