Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Banan og chokolademousse lagkage

(Springform; Ø 22 cm)

Ingredienser
150 g smør
150 g sukker
3 æg str. M/L
2 spsk. kakao
130 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Fyld og pynt
1 brev Dr. Oetker KageMousse med chokoladesmag
5 dl letmælk
1 stor moden banan
2 dl flormelis
2 spsk. kakao
Ca. 2 spsk kogende vand
Dr. Oetker Grøn konditorfarve
Dr. Oetker Jungle krymmel
Dr. Oetker farvet dekorations glasur
1/4 liter piskefløde

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i ét ad gangen sammen med kakao. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, rør det hele sammen og hæld dejen i en smurt, meldrysset springform.

Bag kagen i 20-25 minutter og afkøl herefter på en bagerist.

Når kagen er helt afkølet deles kagen så der bliver tre lagkagebunde: Skær en rille langs siden af kagen der, hvor den skal deles. Tag et langt stykke kraftigt sytråd/kinesertråd og læg det rundt om kagebunden i rillen. Kryds tråden foran, og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden igennem. Gentag, så der bliver 3 bunde. Rens bærrene og skær dem i skiver. Læg den ene bund på et lagkagefad med ringen fra springformen som side.

Kagemousse: Kagemousse: Bland posens indhold med 2 dl letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed.

Skær bananen i tynde skiver og læg dem på de to nederste kagebunde. Overtræk med kagemousse. Lad lagkagen trække til næste dag, så bliver den bedst.

Overtræk: Rør flormelis, konditorfarve og kogende vand sammen til en glasur og overtræk det øverste lag. Pynt med krymmel inden glasuren størkner. Pisk fløden til flødeskum og dekorer langs kanten af lagkagen.

Tips; Banan kan sagtens erstattes med ananas, jordbær eller hindbær. Man kan evt. supplere med knuste kyskager eller makroner.