Vælg bagekategori:

Vælg bagetema:


Kringle m/creme

Ingredienser - 1 stort hjerte
25 g gær
1/4 liter lun mælk
2 æg
1 æggeblomme
75 g sukker
1 spsk Vanillesukker
1 knsp. salt
ca. 600 g hvedemel
175 g smør

Fyld
75 g smør
75 g sukker
1 ps hakkede mandler
1 pakke suckat
1 pakke appelsinskal
200 g revet ren rå marcipan

Fremgangsmåde
Rør gær ud i lun mælk og lad det hvile 5 min. Pisk æg og æggeblommer i gæren.

Tilsæt sukker, vanillesukker, salt og 2/3 af hvedemelet.
Smuldr smørret i dejen og ælt dejen godt igennem med resten af melet. Dejen skal være blød, men ikke klistret. Lad dejen hæve lunt i ca. 1 time.

Ælt dejen let igennem og tril den til en lang pølse ca. 80 cm.
Rul pølsen flad ca. 15 cm.

Rør smør og sukker blødt og fordel remoncen på dejen.
Drys med mandel, sukat og appelsin og fold siderne ind over fyldet.

Læg den lange stang på en bageplade og form den som et hjerte. Lad hjertet hæve lunt i ca. 45 min.

Pensel med æggehvide og drys med mandelflager samt perlesukker. Bag hjertet ved 200° C i ca. 20 min.

Ovnguide> Opnå det gode bagværk, med den rigtige indstilling.